The Grey Coat Hospital CE Comprehensive School for Girls

Three classrooms remodelled to form a new production kitchen and dining facility

Grey Coat Kitchen

We were asked to design and supply a full production kitchen within a relatively small classroom to allow two other classrooms to become a dining facility. We created a small but functional electric kitchen with additional till points and lockable refrigerated multidecks in the dining hall.

We overcame a number of design issues here as the actual space was a lot smaller than the original footprint we had been given, which resulted in continuous design revisions during the building works. The new kitchen vent had to be unobtrusive and discharge some 20m away from the kitchen due to the city centre location close to private dwellings.